Saturday, December 4, 2010

LONELY SOLDIER BOY! OUT NOW!

Makkkk! gua teruja gile ah! pasal apa? ni dia.. Album baru hujan ni. dorg dah kembali old skool.Kali ni,dorang lebih kepada ballad dan jazz. Gua tak tau la pulak apa mimpi Mat Noh Salleh yg kini kembali dgn fesyen mohawk tu kan (lagu2 dia skang dah mcm punk pun ada.hahah). Tetibe plak bikin lgu jiwang. Byk pulak tu. 70% lagu dlm third album dorg ni pakai major chords.Unreleased tracks dorang dapat sentuhan baru.memang menusuk.Gua rasa kali ni Hujan dapat tarik minat orang kita dengar lagu band band local. Kalau tak pun, dorang dpt menangi semula hati bekas bekas raingers yg ada sebahagiannya mula mengefak hujan kerana lagu dorg ni makin lama makin tak best (kononnya la kan).Ha! gua confirm pminat semua lagi suka album ni drpd 2nd album dorang (Mencari Konklusi). Lagu2 dlm album tu tak brpe memikat la. Keras.Yang menusuk kalbu lagu kau harus ada je.huhuh. Apa2 pun, gua respek la dgn Hujan sbb berani eksperimentasikan mcm2 genre muzik based on Alternative.Ini la sbbnya gua feng tao sama lagu2 dorang. VA VA VA GO!








 Ni cover album dorang. Skali tgok, gua sndri x faham gambar apa tah dorg letak ni kan. kena tgok 2 3 kali. serabut gila.kreatif la ni.haha.


Lagu-lagunya: 


1 – INSPEKTOR REMOS
2 – KITA TAK PEDULI
3 – BAHGIA
4 – BAGAIKAN MATAHARI
5 – KASIHAN
6 – LONELY SOLDIER BOY
7 – KOTAK HATI (video)
8 – WALAUPUN JAUH
9 – JANGAN KEJUTKAN DIA
10 – MUDA
11 – HAMPIR
12 – SENTIASA ADA
13 – AKU YANG ASING
14 – DIKALA BULAN BERMAIN BIOLA.



Pada gua, semua lagu2 ni best. satu lagu je SLACK. First track tu.. INSPEKTOR REMOS. Gua pening ar dengar lagu tu.Kalau korang tak caye korang dngar la sndri.mcm perli blogger pun ada. Noh mcm rapping je.Gua tau la dulu lu pejuang hip hop.CHAIIT! tapi liriknya okay.macam sindiran dalam metafora. oh.. metafora :) Hujan the best ah!




Ni time pelancaran album. 25 hb 11 ari tu kalau aku tak silap.Hai lah korangg. muka dah season semuanya. hihi




Gua masih tertanya tanya la sapa mamat kat tengah2 tu. Sesionist kah? atau ahli baru kah? rasa2 mcm ahli baru sbb gua dengar AG dah tak boleh menonjol sgt dgn Hujan. Sama la dgn belah kiri tu. Hang bukan main ngn AUBURN ka? cit. dah la nama dia IZZAT sama gua.haha. 




HAAA! HAA! gua tau..
apsal Noh jiwang balik?  ni la puncanya..


gua dengar, lagu WALAUPUN JAUH dlm album baru ni Noh cipta utk Mizz Nina ni ha. Betoi ka?
amboi2.. SO SWEET!





                jeng jeng jeng jeng! dia malu2 depan kamera! huhuh

PAPE PUN, GUA TETAP SUPPORT HUJAN SELAGI TERDAYA. UNGGUL MILIK KITA,MAJU MUZIK MALAYSIA. YEAH!

1 comment: